Team Estonia sportlasfoorumil esinesid olümpiavõitjad ja medalistid.

24.oktoobril Tallinnas Erinevate Tubade klubis (Telliskivi 60 A1) toimunud sportlasfoorumile kogunes ideid ja tarkusi ammutama sadakond Team Estonia liiget. 

Nõokad sportlasfoorumil (Autor: autor EOK/ Meeli Küttim)



Marti Joost arvati ka oktoobrist jälle Team Estonia noorsportlaste hulka. Nõost osalesid Martiga koos foorumil Nõo Spordikooli director Katrina Kallas, treener Mart Mäerand ja Marti treeningkaaslane Emil Penner. Vigastuspausiga toimetulekust rääkis kahekordne murdmasuusatamise olümpiavõitja Kristina Šmigun -Vähi , kes rõhutas, et peale vigastuspausi tuleb uued eesmärgid püstitada ja tegeleda sellega, siis ununevad ka vanad asjad. Ksenia Palta, Euroopa sisemeister kaugushüppes, kellel on olnud mitmekordsed vigastused, tahab jälle uuel hooajal võistlema hakata, lihtsalt ei saa teisiti. 

Sportlasfoorumil esinejad (Autor: EOK/ Meeli Küttim)


Freestyle-suusatamise olümpiapronks Kelly Sildaru, üritab samuti veebruarist võistlema hakata, tema on ainukesena neist teinud koostööd spordipsühholoogiga, aga tema spordiala on ka väga ekstreemne. EOK spotlaskomisjoni esimees olümpiavõitja Gerd Kanter jagas oma kogemuslugu tippsportlasest treeneriks saamisel, rõhutades sportlasfoorumi olulisust. "Mida suurem on meie silmaring, mida rohkemad teadmised, seda edukamad me spordis oleme. Sporditegemine ei ole vaid sport, see on kokkuvõttes midagi rohkemat." Jäi kõlama ka teiste tippsportlastest treenerite mõte, et treeneriks hakates , ei tohiks oma enda treeniguid kopeerida…iga sportlane on erinev ja lähenema peab neile individuaalselt. 

Läbipõlemisega võitlemisest jagas teiste hulgas oma kogemust kahekordne discgolfi maailmameister Kristin Tattar, kes andis teada, et ka tippspordis esineb sportlastel mõõnaperioode ja tuleb osata-õppida nendega toime tulema.

Foorumil esinejaks oli ka kahekordne sõudmise olümpiavõitja ja seitsmel olümpial osalenud norralane Olaf Tufte. "Mulle meeldib noorsportlasi juhendada, mitte öelda, kuidas peab tegema. Tahan neile oma kogemusi jagada ning käituda eeskujuna" 

EOK/Meeli Küttim
Nõo Spordikooli delegatsioon:Katrina, Mart, Marti, Emil (Autor: EOK/ Meeli Küttim)


Kokkuvõttes oli tore ja vajalik ettevõtmine noorsportlastele.

Facita Mööbel
Facita mööbel ja Nõo Sulgpalliklubi alustasid uuest hooajast koostööd.
Eesmärk - aidata kaasa klubi parematele sportlikele saavutustele.
Uuri lähemalt: www.facita.ee

Aitäh Nõo mängijate poolt!


Permalink Leave a comment

Leave a Reply

Popular Posts

Categories

Contributors

Blogger news

Archives

Blogroll

Powered by Blogger.